#hertinget

Ungdomsholdets forestilling 2014.

#hertinget var en forestilling, der foregik i en krigshærget verden. Alle forældre var blevet indkaldt til krigen, så børn og unge er efterladt alene.
En masse unge har samlet sig i et stort, forladt hus, de kalder Hertinget. Her har pigen Rebecca taget styringen med huset, mens Karen står for maden og forskellige andre styrer resten af huset.
Noget meget vigtigt i huset er adgangen til internettet, så beboerne kan holde sig opdateret på krigens udvikling.
Midt i forløbet bryder internettet ned – og beboerne bliver desperate. Tre nye unge ankommer fra krigens frontlinje og bringer nyheden om at krigen er slut videre – i første omgang er det dog kun Rebecca, der forstår det.
Og da Rebecca er forældreløs, vil hun ikke have at hele hendes Hertinget-familie forlader hende for at vende tilbage til deres rigtige familier. Derfor spreder hun et rygte om at en af de nye, drengen Lasse, har voldtaget hende, for at få smidt ham ud af huset.
En lynch-stemning opstår og Lasse flygter sammen med en pige fra huset, da de har forelsket sig i hinanden. Derefter bliver Rebecca tvunget til at indrømme sine løgne – og til at indrømme at krigen er slut.
Hvorefter husets beboere begynder at pakke deres ting og forlade Hertinget. 

 

 

Billede 1-10 af Vibeke Maj Magnussen
Billede 11-12 Stefan Kai Nielsen