Joachim Clausen

Joachim Clausen

Grundlægger af Ragnarock

Joachim Clausen. Født i 1952. I 1975 var han sammen med 11 børn med til at starte det, der blev til Ragnarock. Han grundlagde foreningen og drev den til at blive det kreative frirum vi kender og holder af.

Joachim skrev om sig selv:

Jeg har ikke tal på alle de forestillinger, jeg har været med til at lave – og heller ikke på de mange ture, vi har været på.

Ragnarock har hele tiden udviklet sig, og gør det stadigvæk. Derfor er jeg stadig med – jeg må nok indrømme, at jeg efterhånden har svært ved at forestille mig et liv uden Ragnarock. Jeg håber, at alle der kommer ind i Ragnarock – for kortere eller længere tid – får nogen oplevelser med sig, som også kan bruges mange andre steder.

Og jeg håber stadig, at kommunen vil hjælpe os til at få endnu bedre arbejdsforhold end dem, vi har i dag. Ikke mindst, at vi får et centralt beliggende spillested til vores forestillinger.

Efter en lang årrække i Nordisk Ministerråd og Undervisningsministeriet er jeg vendt tilbage til Nordsjælland, hvor jeg nu er pensioneret, men stadig følger Ragnarocks udvikling.

Og engang for mange år siden spillede jeg den yngste søn i en serie i Danmarks Radio, der hed Karlsens Kvarter. Og så er det også mig, der har lagt stemme til Mowgli i Walt Disneys tegnefilm “Junglebogen”.